Leave nothing - but footprints
Take nothing - but photographs

 

Ramoa - en naturlig upplevelse

Vi tror på en verksamhet som lever i samklang med vår omgivning och vi vill utveckla aktiviteter och upplevelser  som förstärker naturupplevelsen. Vi utvärderar alla nya aktiviteter med målsättningen att hitta en lösning som belastar vår omgivning på minsta möjliga sätt. Kontinuerligt ser vi dessutom över befintliga aktiviteter för att om möjligt förändra dom allteftersom vi lär oss mer eller ny teknik kommer.

Vi är måna om att söka och hitta leverantörer av råvaror till våra matupplevelser som är lokala. Råvaror som är ekologiska och gärna fairtrade märkta är viktiga. Vi tror att vår människokropp mår bäst av naturliga ingredienser och vi vet att mat är en upplevelse som skall vårdas med kvalitet. Hos oss skall du serveras naturnära mat i en naturlig omgivning. Det är DU värd tycker vi!

Naturen vår omgivning

Vår äventyrsby ligger naturskönt vid stranden av Klockesjön. Det är den inramningen som utgör grunden för  verksamhet och vi anstränger oss för att nyttja men inte utnyttja vår omgivning. Som en del av detta arbete är vi medlemmar i Svenska ekoturismföreningen och Swedish Welcome som båda aktivt jobbar för bevarandet av vår natur och utveckling av verksamheter med miljö och kundbemötande i fokus.

MAt - en upplevelse du är värd!

Vi arbetar med lokala leverantörer på allt vi köper in. I vårt café bakar vi själva. Grunden i en hållbar utveckling tror vi består av att hushålla med våra naturliga resurser samt att använda så naturliga råvaror som möjligt. Vill du uppleva lokal mat skall du testa vår Viltkebab som är producerad av småländsk älg och vildsvin.