Vad kan jag göra?


Välkommen

till vår äventyrsby och Småland. Hit kan du komma med vänner, familj, medarbetare och skolklassen. Vi har ett brett utbud av aktiviteter som alla utgår från vår underbara natur. Vissa aktiviteter fungerar för dig som kommer ensam medans andra bygger på att ni är en grupp som vill umgås i lekfulla former.Om du vill ha hjälp med idéer på vad just du kan göra så kan du titta här eller kontakta oss. Kontaktuppgifter hittar du här


Cykla och vandra

Naturen runt äventyrsbyn och Ramkvilla erbjuder både öppna trevliga kulturlandskap och kuperade skogsvägar. Det finns kartor att köpa över en cykelled som har sin start i Äventyrsbyn och vi hjälper gärna till med förslag på småländska utflykter. Cyklar finns att hyra
Läs mer »

Paddla kanot och kajak

Kanske en dagsutflykt med en passage i ån till Ramsjön eller en flerdagstur med övernattning på en av Örkens alla öar. I Café mangelboden kan du få tips på en tur som passar dig. Vi har ett flertal storlekar på våra kajaker för alla åldrar. 


Vildmarksspa

Vildmarksspa är att koppla av och umgås i naturliga former. Vi erbjuder bad i vedeldad bastu och vedeldad Badtunna i en miljö som är unik. Många gånger använder vi våra vildmarksspa som an naturlig avslutning på en dags aktivitet eller som avrundning efter en god middag. 

 

Äventyrsorientering

En äventyrsorientering äger rum till sjöss, på cykel eller till fots. Uppgiften Ni får skall ni lösa i grupp eller enskilt. Men det är oftast bäst att jobba tillsammans.
Läs mer »

 

Samarbetsövning

Samarbetsövningar är uppgifter som ni skall lösa tillsammans på äventyrsområdet. Allt sker på tid och det gäller att samarbeta för att lyckas.
Läs mer »Femrätters över öppen eld

Samlas över elden som förr i tiden. Vi lagar mat från råvaror och avnjuter vårt resultat gemensamt i timmertaket. En form av samarbetsövning där maten står i centrum

 

Femkamp

En klassiker! Tävla mot dina vänner i grenar som, kasta yxa, skjuta pilbåge, luftgevär, Lerduveskytte mm
Läs mer »

 

Human Table Football

I detta gigantiska fotbollsspel får du känna på hur det är att vara en spelpjäs på riktigt. Varning för tuffa tag. Rekommenderas en grupp om minst 20 personer. Ni spelar i 5-mannalag.
Läs mer »

 

Fotbollsgolf

Runt äventyrsbyn hittar ni 9 hål vackert placerade i miljön utmed klockesjön. Ni börjar vid Stora vildmarksspa och slutar vid Cafét. Kanske summering av resultatet över en kopp kaffe? Se mer under rubriken fotbollsgolf
Läs mer »

       

Vattenlek

Ibland vill man bara leka! Är det varmt ute kan en tur bakom Hildur, vår eventbåt, vara det rätta. Kombineras gärna med det stora vildmarksspa svalare dagar. 

Läs mer »


Fiska

Finns det något mer avkopplande än att sitt i en roddbåt med ett metspö i handen. Aborre, mört och siklöja är de vanligaste nappen men i djupet simmar det även omkring gäddor, öring och sutare å lurar.
Läs mer »

Aktiviteter hos Ramoa